Rietdekkersbedrijf Zwolle

Zoekt u een rietdekkersbedrijf in de buurt van Zwolle? In Lettele (gemeente Deventer) kunt u Boksebeld Daken vinden, met meer dan 25 jaar ervaring in het verzorgen van rieten daken en platte daken. Het materiaal dat wij gebruiken voor onze rieten daken is altijd de beste soort zoetwaterriet. Zowel in Nederland als in het buitenland wordt dit riet ingekocht. Voor het verwerkt wordt, wordt alle riet eerst nauwgezet op kwaliteit gecontroleerd. Als standaard hebben onze rieten daken een dikte van 30 cm.

De Kwaliteitseisen en Uitvoering-Richtlijnen van de Vakfederatie Rietdekkers zijn onze leidraad. Ons bedrijf is bij de Vakfederatie aangesloten. Het keurmerk voor al onze werkzaamheden. Alle rietdekkers binnen ons bedrijf hebben het diploma Vakbekwaamheid Rietdekker. Bent u op zoek naar een rietdekkersbedrijf in de omgeving van Zwolle, dan is Boksebeld Daken een bedrijf dat garant staat voor kwaliteit en maatwerk.

De waarde van een rieten dak

Daken worden al sinds mensenheugenis met riet bedekt. Dit materiaal was van oudsher altijd voorradig en het was niet duur.

Uit de steden werd het rieten dak eeuwen geleden verbannen, maar in villawijken en tuindorpen keerde het vorige eeuw terug.

En op het platteland zijn deze mooie daken er altijd gebleven. Om schuren en boerderijen in de zomer koel te houden en vochtige lucht en vieze geurtjes snel te ventileren naar buiten, werd het rieten dak steeds nog toegepast.

In deze tijd is de interesse voor het rieten dak weer toegenomen. En dat is maar goed ook, want naast het praktisch nut dat ze hebben, zijn ze een verrijking voor het landschapsbeeld.

Riet kan in gunstige situaties wel zon 40 jaar mee. Voorwaarden zoals de kwaliteit van het riet zelf en vakbekwaam onderhoud zijn bepalend voor de leeftijd.

Kwaliteit en onderhoud zijn vanzelfsprekend goed bij de rieten daken die ons rietdekkersbedrijf in Deventer en Zwolle verzorgt. En door de centrale ligging kan het dat ook doen voor landelijke projecten.

Het rieten dak

Tussen december en april, in de winter, wordt het dekriet gesneden. Liefst na een vorstperiode, want dan is het blad eraf en kunnen rietsnijders over het ijs om het riet te oogsten, als ze geluk hebben. Goed dekriet wordt gehaald uit goed onderhouden waterplassen.

Het is een vak apart om het riet op het dak aan te brengen. Het op het dak aanbrengen van het riet is een vak apart, net als het onderhoud. Essentieel hierbij is een periodieke inspectie door een rietdekker, die dan eventueel het riet bij kan stoppen, als het plaatselijk dun wordt door slijtage, of als vogels het riet eruit hebben getrokken voor nestmateriaal. Hij kan het schoonmaken als het nodig is, en van mossen ontdoen. Hiervoor bieden wij onderhoudscontracten op maat aan.

Wij leveren rieten daken van goede kwaliteit en staan garant voor goed onderhoud. Daarnaast hebben wij ook de expertise in huis om uw platte daken te verzorgen. Boksebeld Daken is het rietdekkersbedrijf in de omgeving van Zwolle dat u zoekt, zowel voor de particuliere markt als voor de zakelijke markt.

Rietdekkersbedrijf Zwolle Rietdekkersbedrijf Zwolle Rietdekkersbedrijf Zwolle


Boksebeld Daken

Willeminksweg 3
7434 RX LETTELE
Telefoon: 0570 - 54 26 66
Mobiel: 06 - 51 24 42 39
E-mail: info@boksebeld.nl


CONTACT 06 - 51244239