Rietdekkersbedrijf Apeldoorn

Zoekt u een rietdekkersbedrijf in de buurt van Apeldoorn? Boksebeld Daken is gevestigd te Lettele (gemeente Deventer) en heeft meer dan 25 jaar ervaring in het bedekken van platte daken en rieten daken. Voor rieten daken maken wij altijd gebruik van de beste soort zoetwaterriet. Pure kwaliteit, die in Nederland zowel als in het buitenland wordt ingekocht. Alle riet dat verwerkt wordt is eerst nauwkeurig gecontroleerd op kwaliteit. Onze rieten daken hebben een standaard dikte van 30 cm.

Ons bedrijf is aangesloten bij de Vakfederatie Rietdekkers. Wij werken volgens de Kwaliteitseisen en Uitvoering-Richtlijnen van de Vakfederatie. Dit is het keurmerk voor al onze werkzaamheden. Al onze rietdekkers hebben het diploma Vakbekwaamheid Rietdekker. Als u op zoek bent naar een rietdekkersbedrijf in de omgeving van Apeldoorn, dat garant staat voor kwaliteit en maatwerk, bent u bij Boksebeld Daken aan het goede adres!

De waarde van een rieten dak

Al sinds mensenheugenis worden daken met riet bedekt. In vroeger tijden was dit materiaal altijd voorradig en het was niet duur.

Het rieten dak werd eeuwen geleden verbannen uit de steden, maar vorige eeuw keerde het terug in villawijken en tuindorpen.

Op het platteland is het nooit weg geweest. Op schuren en boerderijen werd het toegepast om ze in de zomer koel te houden en vieze geurtjes en vochtige lucht snel te ventileren naar buiten.

Tegenwoordig is er weer meer interesse voor deze mooie daken. Gelukkig maar, want naast de praktische voordelen die deze daken hebben, zijn ze ook nog altijd een lust voor het oog.

In gunstige situaties kan riet wel zon 40 jaar mee gaan. De leeftijd hangt af van voorwaarden zoals de kwaliteit van het riet zelf en, niet onbelangrijk, vakbekwaam onderhoud.

Door de centrale ligging kan ons rietdekkersbedrijf in Deventer en Apeldoorn, maar ook voor landelijke projecten rieten daken verzorgen. Rieten daken waarbij kwaliteit en onderhoud vanzelfsprekend goed zijn.

Het rieten dak

Goed dekriet is afkomstig uit goed onderhouden waterplassen. Het wordt tussen december en april gesneden, in de winter, liefst na een vorstperiode. Dan is het blad eraf en, als ze geluk hebben, kunnen rietsnijders over het ijs om het riet te oogsten. Het op het dak aanbrengen van het riet is een vak apart. Een rieten dak heeft goed onderhoud nodig. Zoals het bijstoppen van het riet, als vogels het eruit hebben getrokken voor nestmateriaal, of als het plaatselijk dun wordt door slijtage. Of het schoonmaken van het riet en het ontdoen van mossen. Daarvoor is een periodieke inspectie door een rietdekker essentieel, met het eventueel daaruit voortvloeiend onderhoud. Wij bieden daarom onderhoudscontracten op maat aan.

Zoekt u een rietdekkersbedrijf in de omgeving van Apeldoorn, dat u een rieten dak van goede kwaliteit levert en het goed onderhoud. En daarnaast ook nog uw platte daken kan verzorgen? Zowel voor de particuliere als voor de zakelijke markt? Dan heeft u het gevonden in Boksebeld Daken!

Rietdekkersbedrijf Apeldoorn Rietdekkersbedrijf Apeldoorn Rietdekkersbedrijf Apeldoorn


Boksebeld Daken

Willeminksweg 3
7434 RX LETTELE
Telefoon: 0570 - 54 26 66
Mobiel: 06 - 51 24 42 39
E-mail: info@boksebeld.nl


CONTACT 06 - 51244239