Plat dak Zwolle

Platte daken zijn meestal voorzien van een bitumen dakbedekking. Als het regelmatig onderhouden wordt, is de gemiddelde levensduur van zoín dak zoín 20 jaar.

Het is aan te raden een plat dak twee keer per jaar te inspecteren, vanwege de hogere kwetsbaarheid. De beste seizoenen om dat te doen zijn voor- en najaar. Dan is er namelijk bij het betreden van het dak de minste kans op beschadiging. In de winter kan het makkelijker versplinteren, omdat het dan zeer hard kan worden, en in ze zomer kan het juist erg zacht worden.

Voor inspectie, en natuurlijk ook voor reparatie en vernieuwing van een plat dak in Zwolle en omstreken, kunt u zich laten adviseren door Boksebeld Daken. Een dakdekkersbedrijf met jarenlange ervaring met een grote variŽteit aan daken in het hele land.

Reparatie en onderhoud

Bitumen heeft een goede bescherming nodig. Het veroudert namelijk door inwerking van zonlicht. Het dunner worden van een grindlaag of het verweren van een schutlaag is dan ook een aandachtspunt bij inspectie. Ook kan op een plat dak het water op sommige plaatsen langer blijven staan, met bijbehorende nadelige gevolgen. Regelmatig reinigen van de dakbedekking, en verwijderen van bladeren, alg en mossen, is aan te bevelen.

Plooien en scheuren kunnen gerepareerd worden als ze nog niet groot zijn geworden. Als een dak lekt, kan het water soms ver van het lek terecht komen, en omdat het op een plat dak in alle richtingen kan stromen is het lokaliseren van een lek vaak niet eenvoudig.

Wij kunnen het lek altijd wel vinden. Wij weten doorgaans wel wat de risicopunten zijn, door de ruime ervaring die wij opgebouwd hebben met elk soort van plat dak in Zwolle, Deventer en Apeldoorn en omgeving. Het kan goed mogelijk zijn het dak te repareren. Het kan ook zijn dat u, na overleg, de afweging maakt dat het beter is het dak te vernieuwen.

Een nieuw dak

Denkt u aan vernieuwing van een plat dak op uw gebouw in Zwolle of omgeving, dan zijn er verschillende keuzes mogelijk: Er kan volstaan worden met een nieuwe laag over de oude dakbedekking van bitumen heen te branden als de ondergrond en/of isolatie nog goed bruikbaar is. De oude laag dakbedekking kan dan functioneren als extra onderlaag. Dat is goed voor uw portemonnee, want het bespaart op sloop- en stortkosten. De daktrimmen en afvoeren voor het hemelwater moeten dan nog wel vernieuwd worden.

Als de ondergrond en/of isolatie ook aan vervanging toe is, dan kan een nieuw bitumen dak aangebracht worden, waarbij natuurlijk gebruik gemaakt wordt van hedendaags materiaal en een moderne procedure. Ook kan men opteren voor een duurzaam kunststof PVC dak. Dat is in allerlei kleuren te verkrijgen. Tenslotte is EPDM dakbedekking nog een mogelijkheid. Deze vorm van dakbedekking vergt ook weinig onderhoud en is heel geschikt is voor brandgevaarlijke plekken.

Wilt u een plat dak vervangen in Zwolle en omstreken, of elders in het land, neem gerust contact met ons op, dan stemmen wij met u af wat de best mogelijke dakbedekking is in uw situatie en omstandigheden.

Plat dak Zwolle Plat dak Zwolle Plat dak Zwolle


Boksebeld Daken

Willeminksweg 3
7434 RX LETTELE
Telefoon: 0570 - 54 26 66
Mobiel: 06 - 51 24 42 39
E-mail: info@boksebeld.nl


CONTACT 06 - 51244239