Plat dak reparatie

Een plat dak is wat kwetsbaarder dan een schuin dak: bladeren en vuil blijven eerder liggen, op sommige plaatsen kunnen waterplassen ontstaan. Daarom is het belangrijk, een plat dak regelmatig schoon te vegen en de afvoeren te reinigen.

Soms heeft een plat dak reparatie nodig. Er kunnen kleine scheuren en plooien ontstaan, of lekkage. Het beste kunt u dan een dakdekker inschakelen. Een lekkageplek is soms moeilijk te vinden op een plat dak. Water kan in alle richtingen stromen en ver van het lek terecht komen.

Door jarenlange ervaring weten de dakdekkers van Boksebeld Daken meestal wel waar de risicopunten zich bevinden, en kunnen zij het lek vinden.

Bij een lekkagepunt op een plat dak kan reparatie goed mogelijk zijn. Het kan ook zijn, dat het beter is, het dak te vervangen. Dit besluit wordt altijd in overleg genomen.

Onderhoud

De meest gebruikte dakbedekking voor een plat dak is bitumen. Bitumen is een sterk materiaal, dat grote krachten kan verdragen en goed bestand is tegen weersinvloeden. Het gaat ongeveer 20 jaar mee, mits regelmatig onderhouden.

Het is aan te raden het dak twee keer per jaar te inspecteren, het liefst in voor- en najaar, om de op beschadiging bij het betreden van het dak te voorkomen. In de zomer kan het bitumen erg zacht worden, en in de winter juist hard, waardoor het eerder versplintert.

Mos- en algengroei kan dan verwijderd worden, een eventuele grindlaag kan bijgevuld worden als het nodig is. Ook kan op een plat dak vastgesteld worden of een kleine reparatie nodig is, of een eventuele fijngrind of leisteenlaag verweerd is of dat er kleine plooien of scheuren zijn.

Plat dak reparatie: Een nieuw dak

Soms loont reparatie voor een plat dak niet meer. Het kan zijn dat het dak meer dan 20 jaar oud is, of dat bepaalde reparatieplekken steeds terugkomen. Er zijn dan verschillende mogelijkheden: Heeft u een oude dakbedekking van bitumen, waarvan de ondergrond en/of isolatie nog in orde is? Dan kan er eenvoudig een nieuwe laag overheen gebrand worden. De oude laag dakbedekking wordt dan gebruikt als onderlaag. Dat spaart sloop- en stortkosten uit, en is financieel het gunstigst. Het enige dat dan vernieuwd moet worden zijn daktrimmen en afvoeren voor het hemelwater.

In andere gevallen kunt u kiezen voor een vernieuwd bitumen dak, dat zorgvuldig aangebracht wordt met hedendaags, kwalitatief goed materiaal. Andere opties zijn een duurzaam kunststof PVC dak of EPDM dakbedekking.

Boksebeld Daken heeft een aanbod in alle soorten dakbedekking, en kan u advies geven over welke dakbedekking in uw situatie het gunstigst is.

Plat dak reparatie Plat dak reparatie Plat dak reparatie


Boksebeld Daken

Willeminksweg 3
7434 RX LETTELE
Telefoon: 0570 - 54 26 66
Mobiel: 06 - 51 24 42 39
E-mail: info@boksebeld.nl


CONTACT 06 - 51244239