Plat dak renovatie

Voor een plat dak is meest gebruikelijke dakbedekking bitumen. Bitumen is een sterk materiaal. Het is goed bestand tegen weersinvloeden en kan grote krachten kan verdragen. Mits goed (laten) onderhouden, kan het wel ongeveer 20 jaar meegaan.

In die twintig jaar kunnen soms kleine reparaties nodig zijn. Kleine scheuren en plooien kunnen gerepareerd worden, de dakranden kunnen vernieuwd worden. Door de inwerking van zonlicht veroudert bitumen, en een goede beschermende laag vertraagt die veroudering. Een grindlaag kan daarom het beste regelmatig bijgevuld worden en een verweerde leisteenlaag kan vernieuwd worden. Na 20 jaar kan het zijn dat een plat dak aan renovatie toe is.

Verschillende mogelijkheden.

Er zijn verschillende opties om voor een plat dak renovatie uit te voeren: De meest eenvoudige wijze is het aanbrengen van een nieuwe laag van bitumen. De oude laag kunt u dan zien als een nieuwe onderlaag. De nieuwe laag wordt eroverheen gebrand. Dit is ook de meest voordelige manier, want het spaart uit op sloop- en stortkosten. Er hoeven dan alleen nog de daktrimmen en de afvoeren voor het hemelwater vernieuwd te worden.

Het kan zijn dat de onderlaag en/of isolatie niet meer van voldoende kwaliteit is. Dan kan er begonnen worden met een nieuwe dampdichte laag en eventuele isolatie te fixeren op de ondergrond. Vervolgens wordt een nieuwe onderlaag gefixeerd en tenslotte een toplaag van een polyestermat met leislag, die gemodificeerd, gebitumineerd en met glasvezel versterkt is. Vervolgens worden de randen afgewerkt met een aluminium daktrim of, naar keuze, een plastisol afdekkap.

Een alternatief voor een plat dak dat renovatie nodig heeft is een duurzaam kunststof PVC dak. Dit is in allerlei kleuren verkrijgbaar. De dakopbouw is hetzelfde als bij een dakbedekking van bitumen, behalve dat er een extra viltlaag aangebracht wordt. Dit om te voorkomen dat bepaalde stoffen uit de dakbedekking zich gaan mengen met de onderlaag of isolatie.

Een andere mogelijkheid is een EPDM dakbedekking. Deze vraagt ook weinig onderhoud, en is goed toepasbaar op brandgevaarlijke plaatsen, want het wordt aan elkaar gelijmd.

Welke optie is het beste.

Zo ziet u, dat er wel wat keuzes moeten worden gemaakt. Voor elk plat dak dat renovatie vraagt is het aan te raden om te bezien, wat in de gegeven situatie en omstandigheden de beste optie is. Natuurlijk kunnen wij u, vanuit onze jarenlange ervaring met allerlei mogelijkheden in dakbedekking, hierin adviseren. Neemt u gerust contact met ons op om met u de voor- en nadelen van de verschillende alternatieven goed af te wegen.

Plat dak renovatie Plat dak renovatie Plat dak renovatie


Boksebeld Daken

Willeminksweg 3
7434 RX LETTELE
Telefoon: 0570 - 54 26 66
Mobiel: 06 - 51 24 42 39
E-mail: info@boksebeld.nl


CONTACT 06 - 51244239