Plat dak onderhoud

De meeste platte daken zijn voorzien van een bitumen dakbedekking. Bitumen is sterk materiaal. Het is goed bestand is tegen weersinvloeden en kan grote krachten verdragen. Een plat dak waarop regelmatig onderhoud gepleegd wordt gaat ongeveer 20 jaar mee.

Een plat vraagt wat meer onderhoud dan een schuin dak: bladeren, vuil en water vallen niet zo makkelijk naar beneden. Daarom is het belangrijk, een plat dak regelmatig schoon te vegen en de afvoeren te reinigen. Omdat het platte dak wat kwetsbaarder is het aan te bevelen het twee keer per jaar te inspecteren. Dit gebeurt liefst in voor- en najaar, om beschadiging bij het betreden van het dak te voorkomen. Bitumen kan in de winter erg hard worden, waardoor het eerder versplintert, en in de zomer juist zacht. Een dakdekkersbedrijf kan u hierin advies geven en helpen met onderhoud dat u niet zelf uit kunt voeren, zoals kleine reparaties. Boksebeld Daken is gevestigd in Lettele en heeft een ruime ervaring opgebouwd in onderhouden, repareren en vernieuwen van verschillende soorten dakbedekking, waaronder platte daken.

Inspectie

Door inwerking van het zonlicht kan bitumen verouderen. Een goede beschutting is daarom belangrijk, en het verweren van de leislag schutlaag of dunner worden van een grindlaag is een aandachtspunt bij inspectie. Ook is het goed om te letten op plaatsen waar het water blijft staan en mos en algen te verwijderen.

Daarnaast hebben dakranden het meest te lijden van weer en wind, deze zijn ook een punt van aandacht. Als er kleine plooien en scheuren aanwezig zijn, is reparatie nodig. Hetzelfde geldt uiteraard voor lekkages. Het punt van lekkage is op een plat dak niet altijd makkelijk te vinden: het water kan ver van het eigenlijke lek terecht komen, en stroomt op een plat dak alle richtingen op.

Boksebeld Daken weet door jarenlange ervaring met platte daken, de risicoplaatsen wel aan te wijzen. Het lek wordt door ons altijd gevonden. Als reparatie dan mogelijk is, kan het probleem snel verholpen worden. Bij veel schade door het lek, of gewoon door ouderdom, kan voor een plat dak gelden dat onderhoud en reparatie niet voldoende is, en is vernieuwing van het dak aan de orde. De uitvoering hiervan gaat altijd in overleg.

Plat dak onderhoud: Vernieuwen van het dak.

De eenvoudigste manier om uw dak te vernieuwen is een nieuwe laag bitumen eroverheen branden. Dat is ook de voordeligste manier, want het bespaart op sloop- en stortkosten. Alleen de hemelwater afvoeren en daktrimmen moeten dan nog vernieuwd worden.

Maar dat kan niet altijd. Als de onderlaag en/of isolatielaag niet goed meer is, moet er voor een andere oplossing gekozen worden. Dan zijn er verschillende opties: er kan een nieuw bitumen dak aangebracht worden volgens hedendaagse richtlijnen en met hedendaags materiaal. U kunt ook kiezen voor een duurzaam kunststof PVC dak. En met een EPDM dakbedekking krijgt u een plat dak dat weinig onderhoud vraagt en heel geschikt is voor brandgevaarlijke plekken.

Plat dak onderhoud Plat dak onderhoud Plat dak onderhoud


Boksebeld Daken

Willeminksweg 3
7434 RX LETTELE
Telefoon: 0570 - 54 26 66
Mobiel: 06 - 51 24 42 39
E-mail: info@boksebeld.nl


CONTACT 06 - 51244239