Plat dak Deventer

Vaak zien we dat een plat dak voorzien is van een bitumen dakbedekking. Mits u regelmatig onderhoud uit (laat) voeren, gaat zo'n dak gemiddeld 20 jaar mee.

Een plat dak is wat kwetsbaarder, en daarom is het aan te raden het twee keer per jaar te inspecteren. De beste momenten om dat te doen zijn voor- en najaar, want dan is er de minste kans op beschadiging bij het betreden van het dak. In de zomer kan het erg zacht worden, en in de winter juist hard, waardoor het eerder versplintert.

U kunt u ook door een dakdekkersbedrijf laten adviseren voor inspectie en onderhoud. Boksebeld Daken, dat gevestigd is in Lettele, heeft een ruime ervaring in het inspecteren, repareren en vernieuwen van een plat dak in Deventer en omstreken. In het hele land in feite, want door de centrale ligging van het bedrijf komen wij overal.

Reparatie en onderhoud

Een belangrijk punt om bij het onderhoud op te letten is het verweren van een schutlaag of dunner worden van een grindlaag. Bitumen veroudert door inwerking van zonlicht, en heeft dus een goede bescherming nodig. Ook moet de dakbedekking regelmatig gereinigd worden. En het is goed om bij een plat dak te letten op plaatsen waar het water blijft staan.

Kleine plooien en scheuren kunnen gerepareerd worden. Lekkage is soms moeilijk te lokaliseren op een plat dak. Water kan ver van het lek terecht komen, en kan dan in alle richtingen stromen. Door onze jarenlange ervaring met ieder soort van plat dak in de omgeving van Deventer, Zwolle en Apeldoorn, weten we meestal wel waar de risicopunten zich bevinden. Wij vinden het lek altijd.

Soms is reparatie dan goed mogelijk, en soms moet het dak vernieuwd worden. Dit wordt altijd in overleg uitgevoerd.

Een nieuw dak

U kunt denken aan verschillende opties, als u uw gebouw met plat dak in Deventer of omgeving wilt voorzien van een nieuwe bedekking: Bij een oude dakbedekking van bitumen kan, als ondergrond en/of isolatie nog in orde is, simpelweg een nieuwe laag eroverheen gebrand worden. De oude laag dakbedekking kan dan als onderlaag fungeren. Dat is voordelig, want er zijn geen sloopkosten en geen stortkosten. Wat dan nog wel vernieuwd moet worden zijn de afvoeren voor het hemelwater en daktrimmen.

Is de onderlaag en/ of isolatie niet meer goed, dan zijn er verschillende mogelijkheden: men kan opnieuw kiezen voor een bitumen dak , dat zorgvuldig aangebracht wordt met nieuw ontwikkeld, kwalitatief goed materiaal. Een alternatief is een duurzaam kunststof PVC dak, dat verkrijgbaar is in allerlei kleuren. Ook kan men kiezen voor EPDM dakbedekking, dat zeer geschikt is voor brandgevaarlijke plekken en ook weinig onderhoud vergt.

Heeft u een gebouw met een plat dak in de omgeving van Deventer of elders in het land, dat vernieuwing nodig heeft, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij stellen dan in overleg met u vast wat de beste dakbedekking is die bij uw situatie en omstandigheden past.

Plat dak Deventer Plat dak Deventer Plat dak Deventer


Boksebeld Daken

Willeminksweg 3
7434 RX LETTELE
Telefoon: 0570 - 54 26 66
Mobiel: 06 - 51 24 42 39
E-mail: info@boksebeld.nl


CONTACT 06 - 51244239