Plat dak Apeldoorn

Een plat dak is veelal voorzien van een bitumen dakbedekking. Zo'n dak gaat gemiddeld 20 jaar mee, als u regelmatig onderhoud uit laat voeren. Vanwege de hogere kwetsbaarheid van een plat dak is het het beste om het dak twee keer per jaar te inspecteren. Voor- en najaar zijn de beste seizoenen om dat te doen, omdat er dan de minste kans op beschadiging is bij het betreden van het dak. Bitumen kan in de zomer erg zacht worden en in de winter zal het makkelijker versplinteren, want dan kan het juist erg hard kan worden.

U kunt u ook door een dakdekkersbedrijf in de arm nemen voor inspectie en onderhoud. Boksebeld Daken te Lettele heeft jarenlange ervaring in inspectie, reparatie en vernieuwing van een plat dak in Apeldoorn en omstreken. In feite in het hele land, want Lettele is centraal gelegen en wij komen overal.

Reparatie en onderhoud

Bitumen veroudert door inwerking van zonlicht, en heeft dus een goede bescherming nodig. Daarom is het belangrijk te letten op het verweren van een schutlaag of dunner worden van een grindlaag. Ook is het aan te raden de dakbedekking regelmatig te reinigen. Plaatsen om goed in de gaten te houden zijn de plekken waar het water vaker blijft staan.

Als plooien en scheuren nog niet erg groot zijn, kunnen ze gerepareerd worden. Lekkage is soms slecht te vinden op een plat dak. Dat komt omdat het water vanuit het lek in alle richtingen kan stromen en ver van het lek terecht kan komen.

Door de ruime ervaring die we hebben opgebouwd - we kennen elke soort plat dak in de omgeving van Apeldoorn, Deventer en Zwolle - weten we meestal wel waar de risicopunten zich bevinden. Het lek wordt door ons altijd gevonden.

Reparatie is dan soms goed mogelijk, maar het kan ook zijn dat het beter is het dak te vernieuwen. Dat wordt dan in overleg uitgevoerd.

Een nieuw dak

Heeft u een plat dak op een gebouw met in Apeldoorn en omgeving dat aan vervanging toe is, dan zijn er verschillende opties mogelijk: Als de ondergrond en/of isolatie nog in orde is, kan bij een oude dakbedekking van bitumen volstaan worden met het eroverheen branden van een nieuwe laag. De oude laag dakbedekking wordt dan een extra onderlaag. Dat bespaart sloopkosten en stortkosten. Wel moeten de afvoeren voor het hemelwater en daktrimmen nog vernieuwd worden.

Is dit niet het geval, dan is een nieuw bitumen dak, zorgvuldig aangebracht met hedendaags ontwikkeld kwalitatief goed materiaal, een mogelijkheid. Ook kan men voor een duurzaam kunststof PVC dak kiezen, verkrijgbaar in allerlei kleuren. Een ander alternatief is EPDM dakbedekking, dat ook weinig onderhoud vergt, en erg geschikt is voor plekken die brandgevaarlijk zijn.

Neem gerust contact met ons op als u een plat dak in de buurt van Apeldoorn wilt vervangen. Of elders in het land. Dan stemmen wij met u af welke dakbedekking het beste past bij uw situatie en omstandigheden.

Plat dak Apeldoorn Plat dak Apeldoorn Plat dak Apeldoorn


Boksebeld Daken

Willeminksweg 3
7434 RX LETTELE
Telefoon: 0570 - 54 26 66
Mobiel: 06 - 51 24 42 39
E-mail: info@boksebeld.nl


CONTACT 06 - 51244239