EPDM dakbedekking

EPDM rubber is een synthetisch rubber. EPDM staat voor Ethyleen, Propyleen en Di Monomeer. Het rubber wordt namelijk verkregen door polymerisatie van deze stoffen. Dit materiaal wordt vervolgens verwerkt tot een elastische folie.

Deze vorm van dakbedekking is nog volop in ontwikkeling. Het is een vorm die aan elkaar gelijmd wordt, en zeer geschikt is voor brandgevaarlijke plekken. Op kleinere dakoppervlakken wordt het het meest toegepast. Alles wordt aan elkaar gelijmd, tot de bevestiging aan de ondergrond toe. Voor de afdekking van de randen wordt een plastisol afdekkap in een kleur naar keuze gebruikt.

Maatwerk

EPDM staat ook wel bekend als hightech synthetisch rubber. Het grote voordeel van EPDM dakbedekking is dat het op maat gemaakt wordt. Zo past het precies op uw dak, zonder dat er nog iets aan hoeft te gebeuren. Dat vermindert de kans op lekkage aanzienlijk. Deze dakbedekking behoeft geen onderhoud, er kan onder alle weersomstandigheden op gelopen worden en het blijft elastisch, ook bij temperatuurschommelingen, en is bestand tegen weers- en ozonsinvloeden.

Daarnaast is het mogelijk een groendak aan te brengen op EPDM dakbedekking, waarmee kwaliteiten zoals een langere levensduur, verkleining van temperatuurschommelingen en bescherming tegen weersomstandigheden nog eens versterkt worden.

Boksebeld dakbedekking zorgt altijd voor maatwerk. Bij een EPDM dakbedekking, maar ook bij andere vormen van dakbedekking, zoals (natuur)riet, bitumen, een kunststof PVC dak. Ieder dak wordt vakkundig aangebracht op de wijze die het best bij het dak en bij uw wensen past.

Iedere vorm van dakbedekking

Er zijn verschillende vormen van dakbedekking. Boksebeld dakbedekking is van oudsher een rietdekkersbedrijf, maar in de loop der jaren hebben wij ervaring opgedaan met allerlei vormen van dakbedekking, ook voor platte daken. Natuurlijk vereist iedere vorm van dakbedekking een manier van leggen die afgestemd is op het materiaal. Zo wordt bij het leggen van bitumen iedere laag gefixeerd en de toplaag erop gebrand. Bij een PVC dak wordt een viltlaag aangebracht om te voorkomen dat de weekmaker uit de dakbedekking zich gaat vermengen met de onderlaag of isolatielaag. EPDM dakbedekking wordt gelijmd.

Wilt u uw dak bedekken met riet of met kunstriet, met bitumen of met PVC in een gewenste kleur, of met EPDM, dan kunt u bij ons terecht. Wij kunnen u vertellen wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende vormen en weten ieder soort dakbedekking op vakkundige wijze te leggen.

Wij richten ons op de particuliere markt, maar op aanvraag kunnen wij ook een zakelijk aanbod doen. Neemt u gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken!

EPDM dakbedekking EPDM dakbedekking EPDM dakbedekking


Boksebeld Daken

Willeminksweg 3
7434 RX LETTELE
Telefoon: 0570 - 54 26 66
Mobiel: 06 - 51 24 42 39
E-mail: info@boksebeld.nl


CONTACT 06 - 51244239